Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μιχάλης Τερζής, " Η Μουσική και το τραγούδι είναι είδος πρώτης ανάγκης"


Το Δίφωνο -ως έγκυρο Μουσικό περιοδικό- νοιάστηκε για την μουσική δημιουργία και τους εκπροσώπους της.
 Ενέδωσε στην έρευνα, την κριτική, έφερε στο προσκήνιο εποχές και πρόσωπα και ανέπτυξε έναν ιδιότυπο διάλογο με αναγνώστες και καλλιτέχνες που είχε πολύ ενδιαφέρον.
Έδωσε έμφαση δηλαδή - με την συνεργασία έγκυρων δημοσιογράφων συνεργατών του, -σ' αυτό που έχαναν σιγά -σιγά τα τελευταία χρόνια και σοβαρές εφημερίδες, ενδίδοντας αυτές στο ανούσιο και ανιαρό life style.    Ενώ το περιοδικό ακάθεκτο συνέχιζε με άρθρα σημαντικών δημιουργών, να διερευνά και να αναδεικνύει μουσικά θέματα εξόχως ενδιαφέροντα. 
 Η τέχνη και η δημοσιογραφία –δια των εκπροσώπων τους -από την φύση τους είναι ταγμένες απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας. Έτσι καθαγιάζονται στην συνείδηση του κόσμου, έτσι διασφαλίζουν το κύρος τους και αυτό είναι ιστορική κατάκτηση στον τόπο μας.
Με εξαιρέσεις –κηλίδες- στις μέρες μας και άλλοτε…
Το Δίφωνο, παρά το ότι στην πορεία του ενέδωσε και ενίοτε διαχειρίστηκε  κατά κάποιον τρόπο εξουσία στο πλάι « ισχυρών » του χώρου (εννοώ  καλλιτεχνών ..κ.λ.π…) και παρά την όποια –κατά περιόδους-  εμμονή του στην μονομέρεια της «ανακύκλωσης» των ιδίων προσώπων όσο και αν αυτή η μονομέρεια αφορούσε συχνά άξιους καλλιτέχνες, παρέμεινε πάντοτε ένα περιοδικό κύρους και αξιοπιστίας σημείο αναφοράς για τα μουσικά δρώμενα του χώρου…Εργαλείο για τους λάτρεις της μουσικής και παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς ερευνητές.
Τα τελευταία χρόνια με σοβαρότητα, δυναμισμό και συνέπεια έδειχνε με κάθε τρόπο ,ότι πορεύεται σταθερά .
Η έκβαση όμως των πραγμάτων διέψευσε δυστυχώς τους πάντες.
 Η μουσική και το τραγούδι είναι είδος πρώτης ανάγκης κατά την γνώμη μου και έντυπα σαν το Δίφωνο είναι αναγκαίο να υπάρχουν  γι’ αυτό υποστηρίξω τις προσπάθειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του, συμφωνώντας με το όχι στο κλείσιμο του.
Και μία πρόταση : Το Δίφωνο  η ιδιοκτησία και όλοι οι συνεργάτες του δημοσιογράφοι κ.λ.π, να προχωρήσουν, άμεσα στην έκδοση του περιοδικού:  «ΔΙΦΩΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» με την προϋπόθεση ,οι αναγνώστες του να καταβάλουν κάποιο τίμημα που θα προσδιοριστεί,  ώστε να καλύπτονται όλα τα έξοδα της έκδοσης και αυτό μέχρι να σταθμιστεί περαιτέρω η κατάσταση...!
Ίσως αυτό αποτελούσε μια θετική εξέλιξη μέσα στην κρίση, μέχρις ότου εξευρεθεί η δυνατότητα κυκλοφορίας του εκ νέου.

Μιχάλης Τερζής, συνθέτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια: